Mijn favorieten

Aankoopmakelaar

Het zoeken naar en het kopen van een woning is een ingrijpend en ingewikkeld proces. Ingrijpend, omdat het een grote financiële en emotionele transactie betreft, die u maar zelden doet in uw leven. Uw voornaamste doel is dat u zich tegen betaalbare woonlasten met plezier in uw nieuwe woning en woonomgeving thuis voelt. 
Ingewikkeld is het helaas ook, omdat aan het kopen van een woning zoveel juridische en zakelijke haken en ogen zitten, waarbij zomaar iets over het hoofd kan worden gezien.
U wilt graag verhuizen, maar bent de laatste tijd wat onzeker geworden?

Dit zijn zeven redenen om nu een huis te kopen
 
Het is u natuurlijk niet ontgaan dat de huizenmarkt de afgelopen tijd wat onzeker is geworden. Ook de NVM kan niet in de toekomst kijken en weet dus niet of de markt verder zal verslechteren of weer verbetert. Wat we u wel kunnen laten zien is dat een veranderde markt ook voordelen kent. Deze hebben we voor u op een rij gezet in onze '7 redenen'.
Daarnaast is uiteraard ook uw persoonlijke financiële situatie van belang. Laat u daarom goed adviseren
door een NVM-aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. Zo kunt u weloverwogen een beslissing nemen.
 
1. De hypotheekrente is momenteel gunstig
De hypotheekrente is een belangrijke factor voor uw maandlasten. Omdat deze rente - historisch gezien -nog steeds erg laag staat, is een nieuwe hypotheek relatief goedkoop. Uw hypotheekadviseur kan u uitstekend adviseren of dat ook in uw situatie verstandig is.

2. U hebt meer keus, dus meer kans op uw droomhuis 
Momenteel staan er relatief veel woningen te koop en ook gedurende een wat langere periode. Daardoor is de kans veel groter dat u een woning vindt die precies bij uw wensen en mogelijkheden past. Uw NVM-aankoopmakelaar heeft het volledige aanbod voor u op een rij. Bovendien helpt hij u graag om uw huidige woning te verkopen.

3. De huizenprijzen zijn realistischer geworden
De woningmarkt was jarenlang erg overspannen. Dat betekende dat de vraagprijs van een woning in sommige gevallen meer door de emotie werd bepaald dan door de werkelijke waarde van het huis. Gelukkig is die tijd nu voorbij en heeft u meer zekerheid dat de prijs die u betaalt ook realistisch is.

4. U hebt nu een uitstekende onderhandelingspositie 
Omdat er meer huizen te koop staan, staat u sterker bij onderhandelingen. Uw NVM-aankoopmakelaar weet als geen ander wat een realistisch bod is maar ook hoe u over de condities kunt onderhandelen. Zo weet u zeker dat u uw nieuwe woning koopt voor de juiste prijs en onder de gunstigste voorwaarden.

5. Een koopwoning is op langere termijn een goede investering 
Als u kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen decennia, dan ziet u dat deze nagenoeg altijd sterker zijn gestegen dan de ontwikkeling van de koopkracht. Hoe eerder u in uw leven een huis koopt, hoe gunstiger dat dus meestal is. Natuurlijk zijn er periodes geweest dat de huizenprijzen ook daalden en kan de NVM niet in de toekomst kijken. Op langere termijn bleek een koopwoning echter altijd een uitstekende investering te zijn.

6. De NVM No-Risk clausule voorkomt dat u blijft zitten met uw huidige woning 
Als u de aankoop van uw nieuwe woning door een NVM-aankoopmakelaar laat begeleiden, zal deze vaak ook een goede koper proberen te vinden voor uw huidige woning. Mocht dit echter niet snel genoeg lukken, dan heeft u met de NVM No-Risk clausule een optimaal vangnet om te voorkomen dat u straks met twee huizen zit. Uw NVM-aankoopmakelaar vertelt u er graag alles over.

7. Met een NVM-aankoopmakelaar koopt u geen kat in de zak 
Behalve de risico's van de markt, kan het kopen van een huis ook andere risico's met zich mee brengen. Denkt u maar eens aan verborgen gebreken die na levering aan het licht kunnen komen. Als u zich laat begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar, kan hij u tegen verborgen gebreken verzekeren. Daarnaast behartigt hij uitsluitend úw belangen. Daarmee hebt u de zekerheid van een goede aankoop.

Verkopers van woningen proberen samen met de verkopende makelaar een zo hoog mogelijke prijs voor hun huis te krijgen, dat is immers hun belang. Maar niet het uwe! Wij kunnen uw belangen behartigen met onze professionele aanpak, gedegen marktkennis en jarenlange ervaring!

Als u zeker wilt zijn van een professionele begeleiding vanaf het allereerste moment tot en met de uiteindelijke sleuteloverdracht, dan bieden wij u het AankoopGarantPlan. Bij het AankoopGarantPlan heeft u de mogelijkheid om u in het hele aankoopproces door ons te laten begeleiden of in slechts een deel ervan.

Hieronder treft u een overzicht van het AankoopGarantPlan:
- inventariseren van de woonwensen;
- dagelijks op de hoogte houden van nieuw woningaanbod van zowel NVM-makelaars als niet-NVM-makelaars;
- het samen met u bezichtigen van woningen;
- het bijhouden van een digitaal aankoopdossier, waar u kunt inloggen;
- binnen 24 uur na de bezichtiging een uitgebreide bezichtigingsrapportage per email;
- het uitvoeren van kadastrale recherche, het inventariseren van de bodemsituatie en het bestemmingsplan;
- een bouwkundige beoordeling van de woning;
- het bepalen van de reële waarde van de woning;
- het voeren van de onderhandelingen namens u;
- het eventueel opmaken van de koopovereenkomst of controleren hiervan;
- het controleren van de stukken van de notaris;
- het uitvoeren van een eindinspectie van de woning;
- het vergezellen van u als koper bij het bezoek aan de notaris;

Uiteraard is het ook mogelijk dat u zelf reeds een woning op het oog heeft. Ook in die situatie kunnen wij u begeleiden bij de aankoop.

In een persoonlijk gesprek lichten wij graag toe wat wij voor u kunnen betekenen en wat de meerwaarde voor u is om ons in te schakelen.

Woning van de maand